Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi
"Grigore Alexandru Ghica"

„Primiţi cu colindul?”

postat la 2012-12-20 de plt.adj.sef Roman Iulian

• Un grup de elevi ai Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi Drăgăşani, au colindat instituţiile publice din mun. Drăgăşani

• Primarul comunei Suteşti, Ion Stănescu ne-a invitat să colindăm în noul sediu al administraţiei locale

În ziua de 20 decembrie, un grup de colindători format din elevi ai Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani, au mers la colindat pe la instituţiile publice din municipiu.

La primăria mun. Drăgăşani, a avut loc un program artistic unde au participat grupuri de colindători de la şcolile şi liceele din oraş. În holul instituţiei au fost expuse interesante creaţii artistice specifice sărbătorilor, felicitări, picturi, articole decorative realizate de către copii şi tineri cu reale aptitudini plastice. Manifestarea a fost deschisă de către grupul de colindători ai Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi Drăgăşani, care a încântat asistenţa cu melodiile şi colindele prezentate. Edilii oraşului, dl. ing. Cristian Nedelcu, Adrian Sanda şi consilierii locali, au mulţumit elevilor jandarmi oferindu-le daruri tradiţionale de Crăciun şi Anul Nou şi urându-le la rândul lor succese depline în activitate.

La primăria comunei Suteşti, am fost întâmpinaţi de primarul localităţii dl. Ion Stănescu şi angajaţii acesteia, în noul sediu al adminstraţiei publice locale, una din cele mai moderne primării din judeţul Vâlcea. Elevii jandarmi au prezentat un program de colinde tradiţionale româneşti. Primarul comunei Suteşti Ion Stănescu a mulţumit în mod deosebit conducerii Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi Drăgăşani şi personalului şcolii. La finalul programului, colindătorilor jandarmi au primit daruri simbolice tradiţionale sărbătorilor de iarnă.

Au mai fost „colindate” instituţii publice şi agenţii bancare.

Elevii jandarmi au fost pregătiţi şi îndrumaţi de preotul militar Drăguţ Marin, lt. col. Tudor Petrişor şi alte cadre din şcoală, care s-au implicat în organizarea acestor manifestări cultural – artistice specifice sărbătorilor Crăciunului şi Anului Nou.