Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi
"Grigore Alexandru Ghica"

Vizita delegaţiei Trupelor de Interne din Republica Ucraina

postat la 2012-10-16 de plt.adj.sef Roman Iulian

În ziua de 16 octombrie 2012, la Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” din Drăgăşani a avut loc vizita de studiu în cadrul unui proiect twinning, a delegaţiei Trupelor de Interne din Republica Ucraina. Delegaţia a fost condusă de general maior Mykola Klymchuk, lider de proiect şi Şeful Direcţiei Siguranţă Publică din Ministerul Afacerilor Interne din Ucraina. Din delegaţie au mai făcut parte ofiţeri ai Ministerului Afacerilor Interne ucrainene şi ofiţeri din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Oaspeţii au fost primiţi în spiritul tradiţiei şi ospitalităţii româneşti de către conducerea şcolii militare de subofiţeri de jandarmi.

Pe parcursul vizitei aceştia au participat la o informare privind obiectivele şi atribuţiile Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi Drăgăşani, rolul acesteia ca instituţie de formare iniţială a subofiţerilor de jandarmi, au vizionat un film de prezentare a şcolii şi au luat contact cu elementele din istoria Jandarmeriei Române păstrate la loc de cinste în Sala Tradiţiilor.

De asemenea au mai fost vizitate, biblioteca, sala de e-lerning, biserica şi alte spaţii din Şcoală. În final, oaspeţi au vizitat câteva obiective turistice din zona mun. Drăgăşani.

Evenimentul vine să concretizeze spiritul cooperării interinstituţionale asumat de Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi Drăgăşani ca element esenţial pentru creşterea eficienţei instituţiei.