Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi
"Grigore Alexandru Ghica"

Deschiderea anului de învăţământ pentru anul I

postat la 2012-10-01 de plt.adj.sef Roman Iulian

În ziua de 01 octombrie a.c., începând cu ora 09.00 , a avut loc deschiderea anului de învăţământ pentru elevii anului I seria 2012-2013. În cuvântul de deschidere a festivităţii adresându-se elevilor comandantul şcolii domnul colonel Andreiana Marin a precizat:

„Ca parte a sistemului naţional de educaţie, Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani îşi asumă viziunea unui învăţământ orientat pe valori, capacităţi cognitive, capacităţi volitive şi capacităţi acţionale, cunoştinţe fundamentale, competenţe şi abilităţi de utilitate directă, în profesie şi în societate. Totodată, în acord cu noile cerinţe derivate din statutul României de ţară membră a Uniunii Europene şi din funcţionarea în contextul globalizării, instituţia îşi asumă misiunea de a contribui la reformarea infrastructurii mentale, de generare sustenabilă a unei resurse umane înalt competitive, capabilă să funcţioneze eficient în societatea actuală şi viitoare.”

Evidenţiem faptul că în noul an de învăţământ, au fost inmatriculaţi un număr de 56 de elevi, din care 5 fete şi 51 băieţi.

Au fost prezenţi la activitivitate domnul Gl. bg. dr. Romanică Adrian din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, doamna Calianu Daniela din partea Consiliului Judeţean Vâlcea, primarul municipiului Drăgăşani domnul ing. Cristian Nedelcu, alte personalităţi locale.

După festivitate, invitaţii au vizitat câteva obiective din şcoală cum ar fi: Biblioteca Şcolii, Sala Tradiţiilor, Biserica din incinta şcolii, sălile de clasă, laboratoarele de limbi străine, informatică şi cel de criminalistică.