Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi
"Grigore Alexandru Ghica"

ÎNĂLŢAREA DOMNULUI – ZIUA EROILOR LA ŞCOALA MILITARĂ DE SUBOFIŢERI DE JANDARMI DRĂGĂŞANI

postat la 2018-05-17 de admin

1. ÎNĂLŢAREA DOMNULUI – ZIUA EROILOR LA ŞCOALA MILITARĂ DE SUBOFIŢERI DE JANDARMI DRĂGĂŞANI

În ziua de 17 mai a.c., personalul Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani a desfăşurat manifestări cultural – religioase prilejuite de sărbătoarea creştină a Înălţării Domnului şi Ziua Eroilor Neamului.

La Troiţa din incinta şcolii s-a săvârşit o slujbă religioasă pentru pomenirea eroilor neamului susţinută de preot militar Drăguţ Marin şi a fost depusă o coroană de flori. Au participat cadrele şi elevii şcolii.

Începând cu ora 10.00, la Monumentul Eroilor Neamului din Cimitirul Eternitatea din municipiul Drăgăşani s-au desfăşurat manifestări dedicate acestei sărbători creştine şi memoriei eroilor neamului.

A fost prezentată o informare de către colonel Florica Cristian, locţiitor al comandantului, privind importanţa acestei zile şi s-a evocat jertfele ostaşilor români în bătăliile pentru libertatea poporului nostru. O gardă de onoare a prezentat onorul personalităţilor prezente la manifestare.

Alături de jandarmi au participat elevii şcolilor şi liceelor din oraş, reprezentanţi a instituţiilor publice locale, un numeros public.

Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi Drăgăşani a participat cu gărzi de onoare formată din elevi jandarmi la Monumentele Eroilor din comunele Suteşti, Voiceşti şi Guşoieni.

2. GLORIE EROILOR NEAMULUI

O delegaţie a Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi "Grigore Alexandru Ghica" Drăgăşani condusă de comandantul şcolii, colonel Zamfir Marian, a participat în ziua de 17 mai a.c., la Ceremonia militară a depunerilor de coroane şi jerbe de flori, cu prilejul Zilei Eroilor Neamului, desfăşurata în parcul Cişmigiu din Bucureşti, in fata monumentului ridicat de personalul scolii in memoria eroilor elevi jandarmi, cazuţi in luptele pentru eliberarea capitalei din august 1944.