Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi
"Grigore Alexandru Ghica"

Aplicaţie practică cu elevii Batalionului 2 la restabilirea ordinii publice la un meci de fotbal

postat la 2017-06-06 de Lt. col. Cocoși Viorel

În ziua de 30 mai 2017 pe stadionul municipal din Drăgăşani s-a desfăşurat o aplicaţie practică cu elevii anului II seria 2015-2017, cu tema ,, Acţiunea detaşamentului mobil de jandarmi pentru asigurarea şi restabilirea ordinii publice la un meci de fotbal cu grad ridicat de risc”.

Tema se înscrie în cadrul formării deprinderilor practice de specialitate necesare viitorilor subofiţeri de a acţiona în echipă pentru îndeplinirea misiunilor Jandarmeriei Române de asigurare şi restabilire a ordinii publice.

La aplicaţie a participat şi un detaşament mobil din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile ,,Fraţii Buzeşti” Craiova, care a prezentat elevilor diferite moduri de acţiune pentru îndeplinirea misiunilor de asigurare şi restabilire a ordinii publice pe arenele sportive.

De asemenea, elevii au fost puşi să acţioneze alături de luptătorii detaşamentului mobil în diferite situaţii pentru a conştientiza importanţa misiunilor pe care le vor desfăşura după terminarea şcolii în unităţile operative.

Obiectivele aplicaţiei au fost atinse, iar concluzia este, ca pe viitor astfel de activităţi de pregătire a viitorilor subofiţeri de jandarmi alături de subunităţi operative, desprinse din „realitatea străzii”, să aibă un caracter de normalitate şi periodicitate.