Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi
"Grigore Alexandru Ghica"

Concursul de Pregătire Juridică

postat la 2017-02-16 de Boalbeș Marian

LITERA ŞI SPIRITUL LEGII - Ediţia a III – a

În data de 15 februarie 2017 la sediul Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi ,,Grigore Alexandru Ghica” – Drăgăşani a avut loc concursul de pregătire juridică ,,Litera şi spiritul legii”, ediţia a III- a, activitate desfăşurată în conformitate cu Graficul activităţilor extracurriculare nr.707258 din 28.09.2016.

Activitatea a fost coordonată de instructorii militari de la catedra Tactica Jandarmeriei, col. Dragomir Ilie, col. Burciu Adrian, lt.col. Niţu Adrian şi mr. Boalbeş Marian.

- Obiectivele urmărite cu ocazia desfăşurării acestei activităţi au fost:

- înţelegerea locului şi rolului dreptului în viaţa socială;

- verificarea modului de dobândire a cunoştinţelor juridice cu aplicabilitate în activitatea viitoare;

- dezvoltarea capacităţii de cooperare în rezolvarea unor situaţii problemă.

La această activitate au participat profesorii diriginţi şi elevii anului I din şcoală. S-au constituit echipe de câte trei elevi din fiecare clasă, în calitate de concurenţi, ceilalţi elevi având calitatea de spectatori.

Pe parcursul desfăşurării concursului, elevii au dovedit o bună cunoaştere a legislaţiei cu aplicabilitate în executarea misiunilor specifice Jandarmeriei Române pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale. De asemenea, concurenţii au demonstrat că au dezvoltate abilităţi de comunicare şi relaţionare în cadrul echipelor din care fac parte, gândire rapidă şi capacitate de argumentare a opiniilor exprimate.

La finalul concursului, în funcţie de punctajul realizat de fiecare echipă, s-a stabilit următorul clasament:

- locul 1 a fost ocupat de clasa 101 formată din următorii elevi: Boncu Emil, Diaconescu Viorel şi Străin Iasmina - Anişoara;

- locul 2 a fost ocupat de clasa 103 formată din următorii elevi: Bocşe Florin, Dobrin Raul-Ionuţ şi Mînzu-Ioniţă Nicoleta;

- locul 3 a fost ocupat de clasa 104 formată din următorii elevi: Duţă Florentina -Bianca, Mihăescu Ion-Alexandru şi Pătru Irinel -Daniel.

Premiile oferite concurenţilor au constat în diplome de merit, diplome de participare şi permisii pentru cei care s-au clasat pe locurile I, II şi III.

Avem convingerea că în urma acestui concurs s-a creat în rândul tuturor participanţilor o motivaţie superioară pentru continuarea pregătirii într-un ritm susţinut în domeniul cunoaşterii şi aplicării legislaţiei cu incidenţă în activitatea Jandarmeriei Române.