Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi
"Grigore Alexandru Ghica"

Diplomă de excelenţă pentru Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Gr. Al. Ghica” Drăgăşani

postat la 2016-12-22 de Drăgușin Sorin

Instituţie de tradiţie a învăţământului militar românesc, Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Gr. Al. Ghica” Drăgăşani a fost mereu preocupată, pe lângă formarea de competenţe profesionale utile în viitoarea activitate a subofiţerilor, de cultivarea spiritului civic, a unei anumite stări de spirit, a unui ataşament faţă de valorile tradiţionale ale poporului român. În acest sens, instituţia s-a implicat în derularea a numeroase proiecte şi parteneriate, cum este şi iniţiativa naţională „Plantăm fapte bune în România”, în cadrul căreia, din 2011 şi până în prezent, 22180 de voluntari au plantat şi îngrijit 462200 copăcei pe un total de 135,4 hectare de terenuri publice neproductive, în 21 de judeţe.

Ca o recunoaştere a meritelor cadrelor şi elevilor de la Drăgăşani, Asociaţia Creştini din Craiova a acordat o diplomă de excelenţă Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi „Gr. Al. Ghica” Drăgăşani.

Ceremonia a avut loc la Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova, în ziua de 21.12.2016, în cadrul spectacolului „Poveşti la gura sobei” organizat cu binecuvântarea IPS acad. Irineu, Arhiepiscop al Craiovei şi Mitropolitul Olteniei. Instituţia noastră a fost reprezentată de către lt.col. Drăguşin Sorin şi elevii Duţă Florentina Bianca şi Călinescu Alexandru.

La spectacolul care a avut ca temă familia, simbol pentru sărbătorile românilor, au participat slujitori ai folclorului autentic românesc: Grupul Voci olteneşti, corul de copii Glasuri cristaline al Asociaţiei „Părinţi pentru copii – Oltenia”, Grupul vocal Elpida, Petrică Mîţu Stoian, Victoriţa şi Alina Lăcătuşu ş.a.

Şi pentru că, aşa cum spunea maestrul Constantin Brâncuşi, ”lucrurile nu sunt greu de făcut, greu este să te pui în starea de a le face”, felicităm pe membrii Asociaţiei Creştini pentru dăruirea cu care se implică în cultivarea spiritului voluntar spre „a planta fapte bune”.