Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi
"Grigore Alexandru Ghica"

Peste 10.000 de jandarmi acționează în acest sfârșit de săptămână pentru asigurarea ordinii publice la nivel național și desfășurarea în condiții de legalitate a procesului electoral.

postat la 2016-12-10 de Roman Iulian

Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani participă la această misiune cu 58 de cadre la protecţia a 31 de secţii de votare în 28 de locaţii.

În conformitate cu prevederile Planului General de asigurare a ordinii și siguranței publice, aprobat de conducerea Ministerului Afacerilor Interne, Jandarmeria Română a dispus intensificarea măsurilor și suplimentarea efectivelor, pentru asigurarea unui climat de ordine, siguranță și liniște publică, la nivel national, cu ocazia desfășurării alegerilor parlamentare.

Astfel, sâmbătă, 10 decembrie a.c., Jandarmeria Română asigură măsuri de însoțire și securizare pe timpul transportului buletinelor de vot către secții, activitate ce se va încheia cel târziu la ora 18.00. La finalul distribuirii buletinelor de vot, după securizarea secțiilor, Jandarmeria Română va asigura măsuri de pază și protecție la 4528 de secții dispuse în 3117 locații, aflate în responsabilitatea instituției.

De asemenea, efectivele Jandarmeriei Române asigură protecția Biroului Electoral Central, a Birourilor Electorale Județene (41 BEJ-uri) și a Birourilor de Circumscripție ale sectoarelor 1-6 din Capitală.

În ziua alegerilor, duminică 11 decembrie a.c., Jandarmeria Română va asigura măsurile de ordine în zona a 5559 secții de votare, aflate în responsabilitatea instituției, acestea fiind dispuse în 3051 de locații.

Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani participă în subordinea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vâlcea, premergător şi pe timpul acţiunii de votare şi ulterior acesteia cu un efectiv de 58 cadre, la protecţia celor 31 de secţii de votare repartizate, în 28 de locaţii din mun. Drăgăşani şi câteva comune din apropiere. De asemnea, a pus la dispoziţie 10 autovehicule care vor asigura buna desfăşurare a executării misiunilor la secţiile de vot arondate.

Jandarmeria Română recomandă tuturor cetățenilor să respecte indicațiile forțelor de ordine şi să evite implicarea în conflicte de orice natură.

În situația în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială, să solicite sprijinul celui mai apropiat echipaj de jandarmerie sau să anunțe imediat ce s-a întâmplat, prin sistemul unic de urgenţă „112”.