Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi
"Grigore Alexandru Ghica"

Procesiune religioasă de Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil, la Drăgăşani

postat la 2014-11-08 de plt.adj.sef Roman Iulian

În fiecare an, Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi Drăgăşani organizează o procesiune religioasă cu icoana sfinţiilor Arhangheli Mihail şi Gavriil, patronii spirituali ai Jandarmeriei Române

În ziua de 07.11.2014, începând cu orele 17.00, Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani a organizat pe străzile municipiului Drăgăşani procesiunea religioasă cu Icoana Sfinţiilor Arhangheli Mihail şi Gavriil, patronii spirituali ai Jandarmeriei Române.

La manifestarea religioasă au participat sute de credincioşi din municipiul Drăgăşani alături de personalul şcolii. Un numeros sobor de preoţi a oficiat slujba religioasă, cu opriri ale alaiului de credincioși la intersecţiile principalelor căi de comunicaţii ale oraşului.

Punctul de plecare a fost Biserica cu hramul „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din incinta Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Drăgăşani, a continuat pe strada I.C. Brătianu, b-dul. Gib Mihăescu, str. Tudor Vladimirescu, cartierul Trandafirilor, str. Decebal, revenind în sediul şcolii după mai bine de trei ore. Pe traseu s-au alăturat alţi credincioşi, astfel încât la procesiune au participat aproximativ 2000 de persoane.

În organizarea procesiunii pentru al V–lea an consecutiv, s-au implicat comanda şcolii, preotul unităţii, Drăguţ Marin, profesorii diriginţi, comandanţii de batalioane, elevii anului I şi II şi au fost sprijiniţi pe toată perioada de către jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vâlcea, Poliţia locală şi Poliţia rutieră. Nu au fost înregistrate evenimente pe parcursul procesiunii.

De asemenea în zilele de 08. şi 09.11.2014 , ca în fiecare sfârșit de săptămînă, la biserica din incinta şcolii au fost oficiate slujbe religioase la care au participat numeroşi localnici.