Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi
"Grigore Alexandru Ghica"

Înălţarea Domnului – Ziua Eroilor la Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi Drăgăşani

postat la 2014-05-30 de plt.adj.sef Roman Iulian

În ziua de 29 mai 2014, cu prilejul „Înălţării Domnului – Ziua Eroilor”, Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani a organizat şi desfăşurat o serie de activităţi omagiale.

Activităţile au început la sediul şcolii, cu o evocare privind importanţa acestei zile, atât din punct de vedere religios cât şi a comemorării eroilor neamului, susţinută de locţiitorul comandantului, locotenent colonel Zamfir Marian şi preotul Drăguţ Marin pe platoul şcolii în prezenţa cadrelor şi elevilor şcolii.

S-a ţinut slujba de pomenire şi au fost depuse coroane de flori la Troiţa eroilor elevi jandarmi căzuţi la datorie în august 1944 și la Monumentul Eroilor din faţa Şcolii.

Garda de onoare a prezentat onorul. Au participat elevii şi cadrele şcolii.

Începând cu ora 10.00, manifestările s-au desfăşurat la monumentul Eternitatea din municipiul Drăgăşani. Au participat, alături de jandarmi, reprezentanţi ai autorităţilor locale, Primăria municipiului Drăgăşani, elevi ai şcolilor şi liceelor din oraş, reprezentanţi a organizaţiilor neguvernamentale din oraş, precum şi un numeros public.

S-a ţinut slujba de pomenire a eroilor neamului, au fost evocate momente din războaiele purtate de către români pentru reîntregire şi independenţa neamului, precum şi importanţa zilei care se celebrează odată cu Înălţarea Domnului. Au fost depuse coroane de flori la Monumentul Eroilor Neamului, manifestarea încheindu-se cu defilarea elevilor jandarmi prin faţa oficialităţilor prezente.

Şcoala a mai participat cu garda de onoare constituită din cadre şi elevi la monumentele eroilor din comuna Voiceşti.

În aceiaşi zi delegaţia condusă de către comandantul școlii colonel Cîrjan Dumitru, a participat la depuneri de coroane la Monumentul Eroilor Jandarmi, ridicat în parcul Cişmigiu din Bucureşti.