Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi
"Grigore Alexandru Ghica"

1 Decembrie – Ziua Naţională a României

postat la 2013-12-02 de plt.adj.sef Roman Iulian

• În ziua de duminică – 1 decembrie a.c., la Monumentul Eroilor Neamului ridicat în Cimitirul Eternitatea s-a desfăşurat un ceremonial prilejuit de sărbătorirea Zilei Naţionale a României.

Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani a participat cu o gardă de onoare formată din elevii anului I şi II, ofiţeri şi subofiţeri. Ceremonialul a fost condus de împuternicit comandatul şcolii colonel Dumitru Cîrjan.

Au participat oficialităţi locale şi judeţene, primarul municipiului Drăgăşani, dl. ing. Cristian Nedelcu, viceprimarul mun. Drăgăşani, dl. Adrian Sanda, consilieri locali, reprezentanţi ai unor instituţii publice, reprezentanţii organizaţiilor locale ale partidelor politice, reprezentanţii unor organizaţii neguvernamentale, manageri ai unor societăţi comerciale, cadre didactice şi elevi ai şcolilor şi liceelor din municipiu. Din partea Parlamentului României a participat dl. deputat Vasile Bleotu.

Un sobor de preoţi a oficiat slujba de pomenire a eroilor neamului, căzuţi pe câmpul de luptă în războiul de reîntregire a Patriei. Au fost evocate faptele de arme ale înaintaşilor şi personalităţile care prin vitregiile istoriei au ştiut să întrezărească drumul spre înfăptuirea idealului naţional: o ţară care să reunească toate teritoriile locuite de români.

De asemenea au fost prezentate mesaje din partea instituţiilor centrale şi locale ale administraţiei publice.

În încheiere au fost depuse coroane de flori de către reprezentaţii instituţiilor şi organizaţiilor prezente, la Monumentul Eroilor Neamului ridicat în Cimitirul Eternitatea din mun. Drăgăşani iar garda de onoare, formată din elevi ai Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi „Gr. Al. Ghica” Drăgăşani, a defilat prin faţa oficialităţilor prezente.